Tegning av engel som sover i himmelen på månen.

Fullmåne gir en ypperlig mulighet til å tilgi, gi slipp og arbeide med healing på oss selv.

Den vakre og magiske fullmånen gir oss mulighet til å løsne opp litt, jobbe med følelsene våre og gi slipp. Samt stole på at universet vil oss vel og har en plan som er så stor at det er helt utenfor vår evne til kontroll uansett. Senk skuldrene og nyt reisen du har på denne planeten denne gangen!

Det betyr ikke at det ikke kan være emosjonelt tøft, derfor har jeg laget en liten liste med forslag til hva du kan gjøre da det er fullmåne. Dette gjør det hele kanskje litt lettere. Personlig har jeg opplevd større glede, balanse, tilfredshet og harmoni i livet mitt etter at jeg begynte å jobbe med månefasene.

Månen påvirker oss enten vi vil eller ikke!

fullmåne

Til og med de som ikke er så sensitive eller opptatt av månen og det «alternative temaer» (som er helt naturlige for meg) blir påvirket av månen enten de vil eller ikke. Det er ikke uvanlig å føle seg litt unormalt sliten og lei under fullmånen. Det foregår mer forbrytelser under fullmånen, mer barn bli født og man blir generelt litt «rar» da månen viser seg i all sin prakt (tror du meg ikke? Google det og se selv!) Kanskje du blir rastløs, har problemer med å sovne eller kanskje man blir dødstrøtt og føler man ikke får nok søvn uansett hvor mye man sover. Vi reagerer alle forskjellig og det er kanskje også noen sjeler der ute som mener de ikke merker noe.

Naturen reagerer veldig på månen, havet går i flo og fjære grunnet dens nærvær og energi. Kroppen vår består av 60 % vann, så det er ikke rart at vi reagerer på månen og føler oss litt mer oppblåste og rare da den er full. Til og med elektriske apparater kan reagere på månen, hvis du opplever «mystisk» datakrøll i dag så pust ut og vær ekstra tålmodig. Papiret setter seg kanskje fast i skriveren en ekstra gang i dag, men det er bare pga. fullmånen. Jeg vet ikke hvor mange ganger etikettskriveren på apoteket har klikka/ spist opp etiketter, ulet og pepet da det er fullmåne!

Dette er en fin påminnelse fra universet om at vi i denne energien skal være ekstra snille med oss selv og vær tålmodige. Det er en tid til å gi slipp, tilgis oss selv og andre, samt jobbe med egenomsorg.

Månen har alltid hatt en spesiell betydning for mennesker

Bilde av mann som holder en liten måne

Månen har berørt, fasinert og hjulpet mennesket så lenge vi har vært på denne planeten. Både spirituelt sett og rent praktisk har den vært viktig for oss.

Dens kjølende blåe lys om natta har hjulpet mange å finne veien i mørke nattetimer. Før vi fikk unaturlig lys var det vanlig at kvinners menstruasjonssyklus fulgte månefasene og ble påvirket av dens lys. I tillegg har månen blitt brukt som tidsregning og de forskjellige fullmånene har hatt sine betydninger. Ofte har de gjenspeilt årsrytmen og hva som gjøres under de forskjellige månedene.

Navnene varierer etter hva som var/er tradisjonen til den lokale kulturen. The Witches Journal – Charms, Spells, Potions and Enchantments av Selene Silverwind viser til en liten oversikt med navneksempler på de forskjellige fullmånene i løpet av året (dette er ut ifra årsrytmen i UK):

 • Januar: Wolf Moon (første fullmånen etter jul og da ulvene hylte).
 • Februar: Snow Moon (fullmånen da det er mest snø i den nordlige halvkule).
 • Mars: Worm Moon (når snøen smelter begynner marken å titte frem igjen).
 • April: Pink Moon (rosa blomster (vårfloks) begynner å blomstre).
 • Mai: Flower Moon (blomstrene blomstrer for fullt).
 • Juni: Strawberry Moon (man kan begynne å plukke jordbær og roser begynner å blomstre).
 • Juli: Mead Moon (man feirer sommeren og planlegger mjøden man skal brygge av avlingen som snart skal høstes).
 • August: Red Moon (også kjent som Sturgeon Moon pga. det store antallet stør som er på den tiden av året).
 • September: Harvest Moon (navnet er gitt på grunn av at den faller nær høstjevndøgn).
 • Oktober: Blood Moon (også kjent som «Hunters Moon» det var da man gikk ut for å jakte).
 • November: Frost Moon (frosten begynner å innta naturen for fullt).
 • Desember: Cold Moon (temperaturene synker).
heks som rir på sopelim foran månen

I paganistiske ritualer og Wicca-tradisjonen har månen en helt spesiell betydning og man kan bruke de forskjellige månefasene til forskjellige ritualer og formler. Dette gjelder også fullmånen. Under fullmånen feirer hekser for eksempel Esbat hvor de hyller Gudinnen. I følge Wicca er den dagen det er fullmåne den mest magiske i hele måneden. De forskjellige fullmånene i løpet av året inviterer til forskjellige formler og ritualer tilpasset årstiden.

Uansett fullmåne, så er dette er en tid for healing, tilgivelse, renselse, vise kjærlighet og det er tid til å gi slipp. Dette trenger man ikke å være heks for å gjøre, jeg vil dele noen tips som du kan gjøre allerede i kveld for å takle og utnytte denne magiske energien på best mulig måte. Leser du dette etter fullmånen så kan jeg betrygge deg med at energien varer både noen dager før og etter, men desto nærmere fullmånen, desto bedre.

Her får du noen av mine beste tips til hva du kan gjøre under fullmånen:

 1. Gi slipp på det som ikke ganger deg lenger. Når månen er full eller hel, så kan man si at en sirkel er sluttet, nå er det på tide å gi slipp og tilgi. Sliter du med stress eller negative tanker? Skriv de ned på lapper, si de høyt og brenn de i en sikker ildfast form. Sterk healing vil finne sted som resultat av dette ritualet. Nå er du klar til en ny fase.
 2. Gi krystallene dine og kortene dine en skikkelig rens. Lyset fra fullmånen har en helt magisk egenskap, den renser gammel energi, fornyer og balanserer. Legg de i direkte månelys, eller i vinduet. Er det overskyet da det er fullmåne? ikke noe problem! Renselsen vil skje allikevel.
 3. Ta deg et «månebad»! Ta deg en tur ut den dagen det fullmåne og nyt månen. La månelyset skinne på deg og bruk litt tid på å beundre hvor vakker hun er der oppe på den mørke himmelen. Er det overskyet så vil du fortsatt få healing, energirens og påfyll, men du får ikke gleden av å se henne, det kommer flere muligheter. 
 4. Kos deg med orakel- eller tarotkort. Under fullmånen er intuisjonen og klarsynet vårt ekstra skarpt og man «ser» klarere enn ellers. Dette er en ypperlig tid til å trene deg eller bare kose deg med intuisjonen og klarsynet dit.
 5. Mediter og be om beskyttelse, healing og klarhet frem til neste fullmåne. Fullmåneenergien er ekstremt kraftfull og du kan bruke denne til beskyttelse. Har du anledning og mulighet så gå gjerne en tur i månelyset eller stå å beundre månelyset før du mediterer. Etter dette finner du en behagelig stilling du kan meditere i, sett en intensjon. For eksempel: beskyttelse, tilgivelse, rens, healing og fokus
Bilde av mann som mediterer under fullmånen

Hvis du ønsker kan du gjøre flere, eller alle disse punktene. Gjør det som føles rett for deg! Tilgivelse er kanskje det viktigste du kan gjøre under fullmånen. Dette betyr ikke at du nødvendigvis aksepterer eller godtar det andre har gjort mot deg, men du fratar dem makten over deg ved å tilgi og gå videre. Husk at ettersom månen er i Steinbukkens tegn denne gangen og det er formørkelse vil alt fokus på arbeid, materielle ting, kontrollbehovet ditt være ekstra fruktbart.

Nyt fullmånen, ta vare på deg selv. Så bruk energien og gi slipp på det som ikke gagner deg lenger. Jeg håper du får en fantastisk måneopplevelse!

Stor fullmåneklem fra Ragna 🙂

Boktips til måneelskeren: Moonology, Working with the Magic of Lunar Cycles av Yasmin Boland.


Ragna Søberg

Ragna Søberg i Spira Healing er spirituell lærer, veileder, skribent, klarsynt og godkjent healer. Hovedfokus er på spirituell utvikling og hvordan mennesker kan finne flyt og glede i livet gjennom en god daglig spirituell praksis. Hun drifter en egen medlemsside «Din spirituelle reise», hvor medlemmene får støtte til sin spirituelle utvikling. Hun elsker å skrive artikler som inspirerer, undervise og inspirere om spirituell utvikling og praksis. I tillegg er hun fast skribent for mittmedium.no og jobber med sin første bok om spirituell utvikling. Ragna elsker å jobbe med mennesker og hjelpe dem å finne trygghet og støtte i sin spirituelle utvikling.