Hva er healing? 

Healing er en helhetlig behandlingsform hvor man blant annet kobler seg til den universelle kjærlighetskraften.

Healing er en behandlingsmåte som har blitt brukt så lenge mennesket har eksistert. Det er kanskje mest kjent som noe «alternativt», men healing er noe av det vakreste og mest naturlige som finnes og vi mennesker bruker det hele tiden i en eller annen form. Bare tenk på hvor støttende og godt det er å få ros, eller det å få en god klem.

Les mer om hva healing er her

Enkelt forklart kan man vel si at healing er en konsentrering og fokusering av kjærlighetkraft. Ofte betegnet som den universelle kjærlighetskraften. Dette er en form for ubetinget og selvfølgelig kjærlighet som vi alle, både du, jeg og alle andre i universet har rett på, samt tilgang til. 

Flere definisjoner av healing:

Norsk Spiritualistisk Forbund definerer healing slik:

 • Healing er en prosess som kan hjelpe mennesker (eller dyr) til å få en bedre helse. Basert på erfaringer kan vi se at healing kan hjelpe folk med forskjellige problemer og plager. Healing hjelper på alle kroppens fire deler. Det fysiske menneske, det emosjonelle menneske (følelser), det mentale menneske (tanker) og det spirituelle menneske (tro og åndelighet).
 • Healingen skjer ved hjelp av en åndelig/energetisk kontakt mellom healer, klient og den naturlige åndeverden som er der for å hjelpe oss. Åndene er positive,
  kjærlige, intelligente og ønsker å gi healing til de som mottar dette.
 • Healing er en naturlig evne. Muligheten for healing kan læres og utvikles av alle mennesker.
Sending av healing visualiseres ofte som energi man sender eller kanaliserer gjennom hendene.

Det Norske Healerforbundet definerer healing på denne måten:

Healing er en tradisjonell og helhetlig orientert mellommenneskelig prosess, hvor en ved håndspåleggelse, energibalansering, bønn, eller lignende spirituelt orienterte metoder søker å hjelpe mennesker til bedre helse og livsskvalitet såvel fysisk, psykisk som åndelig.

Healing er en naturlig evne som kan videreutvikles og styrkes. Det Norske Healerforbundet anerkjenner en felles kilde for den helbredende livskraft, en kilde som representerer kjærlighet, intelligens, sannhet og visdom. Bevissthetens åndelige eller ikke-fysiske dimensjon anses som en naturlig og integrert del av livets eksistens.

Healing kan forekomme på mange måter:

Healing kan forekomme på mange måter! Det kan være noen trøstende ord du leser, et tegn fra universet du plukker opp, en herlig massasje, en god samtale eller for eksempel kjærligheten mellom mor og barn. Det er healing som tar sted når en mor tar opp sitt gråtende barn og gir det trøst. Dette er en kjærlighetskraft som er nesten ubeskrivelig å forklare. Healingkraften er en ren og vidunderlig kjærlighet og den skjer kun når det er et oppriktig ønske om å hjelpe og gjøre hel igjen.

En mors kjærlighet for sine barn er en av de mest kraftfulle healingenergiene i universet. Men det er ikke en gunstig energidynamikk å jobbe med som yrkeshealer.

Med dette sagt så er energien en mor sender til sitt barn noe annet enn den kraften man tilkaller, kanaliserer og jobber med som healer. En mor sender hovedsakelig healing med sin egen energi når hun trøster (hvis hun ikke er veldig bevisst og tilstede i sin energibruk da). Å kun sende fra sin egen energi er selve oppskriften på utbrenthet, noe som leder oss videre til neste avsnitt om arbeidsmetode:

En god healer jobber som en kanal

Selv om vi kan bruke av vår egen energi til å hjelpe andre, slik mødre (og fedre) helt instinktiv gjør til sine barn, så er ikke dette en foretrukket eller, anbefalt måte å heale på.

NSH forklarer i sin definisjon av healing at det som definerer «god» healer er evnen healeren har til å kanalisere healingkraften fra universet (healerguide) til klient.

Dette er viktig å tenke på hvis du vurderer å ta dine healingevner et steg videre og kanskje bli en yrkeshealer. Å ikke jobbe som en kanal når du sender healing er det samme som å bli utbrent, det er ikke en gunstig måte å jobbe på. Det er viktig og veldig hjelpsomt å være i god kontakt med din energibruk og med det ha en god «energihygiene», les mer om hvordan du beskytter energien din her.

Mange metoder og teknikker!

Det finnes veldig mange metoder innen healing. Her er en liten liste med de jeg kommer på i skrivende stund:

 • Reiki healing
 • Krystall healing
 • Sjamanistisk healing
 • Healingmassasje
 • Fargehealing
 • Healing med hjelp av alver og engler
 • Kirurgisk healing
 • Trommehealing
 • Lydhealing
 • Reconnective Healing
 • Positive og oppbyggende affirmasjoner

Bøker og filmer om healing:

Her kommer et lite knippe med bøker og filmer som du kan undersøke hvis du ønsker å lære mer om healing:

 • Healing av Jack Angelo
 • The Reconnection av Eric Pearl
 • Healing i teori og praksis av André Kirsebom
 • Healerens hemmeligheter av André Kirsebom
 • Heal Your Body av Louise hay
 • Dokumentaren Heal av Kelly Noonan (2017)
 • Strømmetjenesten Gaia masse spennende innhold om healing.

Her kan du se en liten videosnutt hvor jeg forklarer kort hva healing og hva en healer er:

Video om healing:

I denne lille videoen forklarer jeg om hva healing er og hva en healer gjør.

Du kan også heale deg selv!

I videoen over nevner jeg litt om selvhealing, som jeg i iveren glemte å gå mer i dybden av (typisk meg 🙈). Du kan heale deg selv ved å kalle på denne universelle kjærlighetskraften og for eksempel visualisere at du fyller deg selv med denne kraften i form av et lys eller energi.

Du kan også gjøre det ved å f. eks. balansere chakraene dine gjennom guidet meditasjon eller lignende. Med dette sagt, så er det mange måter å heale seg selv. God egenomsorg er på mange måter det samme som healing. Her er en liten liste med forslag til øvelser du kan implementere i din daglige praksis for å fremme selvhealing.

Her er en liten liste med forslag til hvordan du kan implementere selvhealing i din spirituelle praksis:  

 • Takknemlighet over selv små ting. Praktiser takknemlighet daglig.
 • Være med de du er glad i: nære relasjoner, venner, barn og dyr.
 • Være i naturen. Nyte sola, høre vann, vind i trærne, lukte jord etc.
 • Gledesfølelse i seg selv fremmer healing, så lek, vær kreativitet og le mye. Se en morsom film eller serie.
 • Velvære gjennom massasje, gode kremer, varm dusj etc.
 • Lytte til healende musikk, lydfrekvenser, trommehealing etc. 
 • Du kan også bruke visualisering gjennom meditasjon til å heale deg selv, for eksempel å visualisere at du fyller deg selv med lys/ energi.

Ønsker du å lære mer om healing, samt andre spennende spirituelle temaer og være med i en månedlig healingsirkel?

Bli medlem i Din spirituelle reise og få støtte og inspirasjon til din spirituelle utvikling. Du kan melde deg inn her:

Håper denne artikkelen om healing har vært til nytte. Masse lykke til på din spennende vei i healingens verden!

Varme ønsker sendes fra meg 🙂

Kategorier: Healing

Ragna Søberg

Ragna Søberg i Spira Healing er spirituell lærer, veileder, skribent, klarsynt og godkjent healer. Hovedfokus er på spirituell utvikling og hvordan mennesker kan finne flyt og glede i livet gjennom en god daglig spirituell praksis. Hun drifter en egen medlemsside «Din spirituelle reise», hvor medlemmene får støtte til sin spirituelle utvikling. Hun elsker å skrive artikler som inspirerer, undervise og inspirere om spirituell utvikling og praksis. I tillegg er hun fast skribent for mittmedium.no og jobber med sin første bok om spirituell utvikling. Ragna elsker å jobbe med mennesker og hjelpe dem å finne trygghet og støtte i sin spirituelle utvikling.