Healing – hva er det?

Healing er en mellommenneskelig prosess mellom healer og klient hvor den eneste hensikten er å bedre livskvaliteten til den som trenger hjelp. Healingkraften er ren kjærlighetsenergi fra universet som på forskjellige måter blir kanalisert gjennom healeren til klienten.

Personlig mener jeg at healing kan skje på mange forskjellige måter og trenger ingen fast metode for å ta sted. Healing kan åpne noe magisk i oss og fungere som en slags nøkkel til vår åndelige og spirituelle skattekiste og bevissthet.

Healing oppleves for mange som svært behagelig og avslappende.

Ingen klient eller time er lik. Det som er fast er at jeg alltid følger Det Norske Healerforbundets retningslinjer.

Det Norske Healerforbundet definerer healing slik: «Healing er en tradisjonell og helhetlig orientert mellommenneskelig prosess, hvor en ved håndspåleggelse, energibalansering, bønn, eller lignende spirituelt orienterte metoder søker å hjelpe mennesker til bedre helse og livsskvalitet såvel fysisk, psykisk som åndelig.»

Hvordan foregår healing?

Healing kan foregå på mange forskjellige måter. Hovedsakelig går det ut på å balansere og justere energien i energikroppen vår. Mer spesifikt jobbe med energibanene og chakraene våre. Se figur under for å se hvor disse hovedsentrene for energi sitter.

Oversiktsplakat over chakraene våre.
Chakraene våre

Healing kan forekomme både ved at en healer hjelper klienten sin med å balansere, tilføre og justere energikroppen gjennom blant annet disse energisentrene. Man kan også oppleve dyp healing ved at man mediterer jevnlig og jobber med positiv affirmering eller mantra. Å lese en skriftlig veiledning eller få et kortlegg/ reading kan også løsne noe og gi hjelp til selvhjelp slik at man kommer seg videre i livet og dermed opplever healing på den måten.

Bilde av ringer i vann
Healing/ energiarbeid skaper helsefremmende ringvirkninger i kroppen vår

Hva kan healing hjelpe for?

For meg er healing hjelp til selvhjelp. Healeren setter i gang energetiske prosesser ved å arbeide med klienten på sin unike måte. I tillegg til selve energiarbeidet bruker jeg som healer mye samtale, veiledning og noen ganger tarotkort under mine healingtimer. Målet er alltid å gi klienten en bedre livskvalitet og da må man noen ganger bruke flere metoder.

Healing erstatter ikke skolemedisin og healeren har ikke lov til å stille diagnoser, men healing er et flott verktøy til å forebygge og lindre. Det er en helhetlig metode som har fokus på HELE mennesket og ikke bare sykdommen eller diagnosen i seg selv. Mange føler seg endelig sett eller hørt og arbeider med sine helseutfordringer fra bunnen av. Man tar ting «fra roten» kan man si.

Healing kan åpne noe magisk i oss og fungere som en slags nøkkel til vår åndelige og spirituelle skattekiste og bevissthet

– Ragna Søberg
Kvinne som hopper fra en trestokk
Healing kan være en veldig forløsende opplevelse

Da energien endelig strømmer fritt i kroppen vår igjen og vi får snakket ut om både fysiske, mentale og spirituelle plager og tatt praktiske positive grep skjer det noe med oss. Ofte kan healingprosessen være svært forløsende og for mange føles som om man nærmest blir fysisk lettere.

Hvordan føles healing?

Healing oppleves forskjellig for oss alle, men en av de mest vanlige reaksjonene er en følelse av velvære og det å være avslappet. Noen healingmetoder er kombinert med myk berøring eller massasje som f. eks. healingmassasje.

En annen typisk reaksjon er å bli veldig tung, eller lett, i kroppen. Noen ganger kan man føle små «støt» eller føle at kroppen nærmest blir elektrisk da energien jobber gjennom en. Dette går over og er ikke farlig. Healeren er der for å støtte deg gjennom disse reaksjonene og tilpasse etter de.

Da man jobber med seg selv, uansett metode, så kan man bli emosjonell og kjenne litt på alle ender av følelsesskalaen. Dette er en vanlig reaksjon og er en del av din vei til å bli hel igjen.

Noen ganger kan det føles som om man svever eller flyter avgårde i vann. Dette kan være en reaksjon på at noen ganger under dyp meditasjon eller under en healingtime så forlater sjelen vår kroppen en liten stund og drar ut på reise. Dette er heller ikke farlig og oppleves ofte veldig behagelig. Healeren sørger alltid for at man er godt jordet igjen

Dame ligger på vann.
Noen ganger kan healing føles som om du ligger og flyter og vugger i vann.

Grunnet egen helse tilbyr jeg dessverre ikke enkeltbehandlinger lenger

Grunnet egen helse og en kropp med fibromyalgi har jeg på ubestemt tid sluttet helt med enkeltveiledninger og behandlinger. Følg med på nyhetsbrevet mitt og du kan være med på livesendinger hvor jeg sender healing direkte.

Filmer om healing

Hvis du ønsker å undersøke mer om hva healing er anbefaler jeg varmt Kelly Noonan sin dokumentarfilm om temaet fra 2017 Heal. Denne ligger ute på Netflix og gir et flott og sterkt bilde på hva healing kan gjøre for oss mennesker. Du kan se traileren til dokumentaren under.

Opplev selvhealing gjennom denne guidede meditasjonen:

Selve meditasjonen starter etter 3 minutter og 38 sekunder.
Kategorier: Healing

ragna.soberg

Ragna Søberg i Spira Healing er godkjent healer, tarotist og klarsynt. Hun elsker å hjelpe mennesker med deres spirituelle utvikling og praksis og har gitt mangfoldige veiledninger både skriftlig og over telefon de siste årene. Hun spesialiserer seg på spirituell utvikling og fokuserer på artikkelskriving som inspirerer, spirituelle kurs, foredrag og arrangerer meditasjons- og healingkvelder. Hun holder jevnlig livesendinger om en rekke spirituelle temaer. I tillegg anmelder hun filmer for Hamar Arbeiderblad og jobber med sin første bok om spirituell utvikling. Ragna elsker å hjelpe mennesker å finne igjen deres indre kraft gjennom en god daglig spirituell praksis.