Tarotkort som ligger spredd på et bord
Tarot er et vidunderlig verktøy for å få tilgang til universets visdom.

Eldgammelt spådomsverktøy

Tarot er et eldgammelt verktøy som hjelper oss å se inn i de mange intrikate og spennende beskjedene universet kontinuerlig sender oss. Tarotkort kan hjelpe oss i avgjørelser og de kan gi oss en verdifull innsikt i det temaet vi ønsker veiledning i. De første tarotkortene kan man spore tilbake til 1300-tallet i Italia. Disse ble opprinnelig brukt som spillekort. Spådomsegenskapene som kortene er mest kjent for ser man spor tilbake til 1700-tallet. Tarotkort har vært et elsket verktøy i mange hundre år.

Tarotkort består av totalt 78 kort fordelt med 22 kort med arketyper i den Store Arkana (store hemmeligheter) og 56 kort delt i fire slag i den Lille Arkana (små hemmeligheter). Kortene er utstyrt med en detaljert og spennende symbolikk som man aldri slutter å lære av. Desto mer man jobber med kortene, desto mer innsikt får man i deres enorme visdom.

Tarotkort
Tarotkort kan hjelpe oss å få den innsikten vi trenger i forskjellige temaer. Her har jeg lagt kortene i et «keltisk kors» et ypperlig kortlegg for å gå mer i dybden på et spørsmål fra en klient.

Tarotkort er ærlige, rett frem og rett på sak

Jeg blir daglig forbauset over hvor spesifikke og rause tarotkortene er da jeg ber om hjelp i mine veiledninger. Tarotkortene forteller ting slik som de er, punktum. Der hvor orakelkort kan være mer «svevende» og generelt positive kan tarotkortene mer skjære igjennom og kalle en spade for en spade. Veldig realt tenker jeg.

Ragna holder tarotkort
Jeg elsker tarotkortene mine og det går nesten ikke en dag uten at jeg jobber med de.

Alle kan bruke tarot!

Hvis du vurderer å begynne å lese tarotkort selv, så anbefaler jeg dette på det varmeste, men jeg har et råd: Bruk god tid. La kortene «vokse på deg». I starten da jeg jobbet med tarot ønsket jeg ikke å legge kort på noen andre enn meg selv, jeg følte meg rett og slett ikke klar.

Jeg jobbet dag etter dag, leste om kortene, trakk noen kort for meg selv, studerte bildene på kortstokkene og koste meg med de. Jeg brukte kun orakelkort på klienter, men etterhvert så følte jeg at jeg måtte bli enda mer nøyaktig, enda mer detaljert. Sakte, men sikkert så ble orakelkortene byttet ut med tarotkortene mine og i dag gir jeg stort sett veiledninger med å kun bruke tarotkort. Orakelkort blir mer et tillegg til mine tarotkortlegg. Denne kombinasjonen, sammen med klarsynet mitt, innsikt i astrologi og numerologi gir veiledningene mine en ekstra dybde.

tarotkort, krystaller og pendel

Lurer du på hvordan du renser tarotkort? Se gjerne videoen under:

Lær deg øvelsen «Dagens Kort» i denne Medium artikkelen jeg har skrevet:

Dagens kort gir en fin innsikt for dagen.

Les artikkelen her: https://mittmedium.no/spirituell-utvikling/fa-innsikt-for-dagen-med-dagens-kort/

Husk at tarot skal være gøy!

Tarotklem fra Ragna 🙂

Kategorier: TarotTarot- og orakelkort

Ragna Søberg

Ragna Søberg i Spira Healing er spirituell lærer, veileder, skribent, klarsynt og godkjent healer. Hovedfokus er på spirituell utvikling og hvordan mennesker kan finne flyt og glede i livet gjennom en god daglig spirituell praksis. Hun drifter en egen medlemsside «Din spirituelle reise», hvor medlemmene får støtte til sin spirituelle utvikling. Hun elsker å skrive artikler som inspirerer, undervise og inspirere om spirituell utvikling og praksis. I tillegg er hun fast skribent for mittmedium.no og jobber med sin første bok om spirituell utvikling. Ragna elsker å jobbe med mennesker og hjelpe dem å finne trygghet og støtte i sin spirituelle utvikling.