Å leve et liv hvor man omfavner sin spirituelle side og bruker den aktivt i alle områder i livet sitt, er for meg utrolig styrkende og meningsfylt.

Hånd rører ved en tregrein
Kobling til naturen er en stor del av min spirituelle hverdag

Jeg brenner for hjelpe folk med å øke sin åndelige bevissthet, spirituelle utvikling og praksis. En god daglig spirituell praksis kan gjøre at hverdagen blir enda mer positiv og kjærlighetsfylt og at man lever mer i flyt. Selv prøvde jeg i mange år å undertrykke evnene mine og min kobling til universet.

Å undertrykke min spirituelle side førte til sykdom og nedstemthet.

Det endte med sykdom og perioder med tungsinn. Livet føltes ikke like meningsfylt. Det var først da jeg omfavnet hele meg og alle mine evner at livet ble mer fargerikt og gledefylt. Jeg så en sammenheng og kobling jeg ikke hadde sett før. Jeg følte en indre styrke og drivkraft jeg før ikke kunne forestille en gang! Ved å omfavne min spirituelle side oppdaget jeg at jeg hadde undertrykt mitt sanne vesen i alt for mange år og at tiden var inne for å skinne slik sjelen min fortjener.

Ragna sitter i meditasjonsstilling
Yoga er en del av min spirituelle praksis

Å være spirituell innebærer for meg flere ting. Yoga er en stor del av min spiritualitet. Yoga er en treningsform som hjelper meg å både holde kropp, sjel og sinn i balanse. På denne måten føler jeg meg både sterk og rolig på samme tid. Yogaen hjelper meg å finne min indre ro og kraft. Dette er bare en del av min spirituell praksis. Jeg gjør også følgende aktiviteter så ofte jeg kan, for nevne noe:

 • Mediterer. Både lengre meditasjoner og små korte meditasjoner innimellom slaga som småbarnsmor.
 • Jeg er en moderne heks og har et alter jeg utfører positive formler og manifesteringer ved. Jeg er en student av de eldgamle tradisjonene som Wicca er bygget på.
 • Jeg følger månefasene nøye og planlegger livet mitt så godt jeg kan etter disse.
 • Jeg jobber jevnlig med takknemlighet og positiv visualisering.
 • Jeg jobber med naturånder og energivesener, samt naturen i seg selv.
 • Jeg legger jevnlig kortlegg på meg selv for å høre på budskapet som universet har til meg,
 • Jeg hedrer naturen og etterstreber å være så miljø- og dyrevennlig som mulig.

Hvordan er man spirituell da?

Hvordan man kan leve et spirituelt liv har ingen fasitsvar. Spiritualitet er svært personlig og man opplever det på sin individuelle måte. Her gjelder det å finne de metodene og aktivitetene du selv liker og føler deg trukket mot. Alternativbransjen har et hav med muligheter. Mitt råd: følg hjertet og intuisjonen din!

Med dette sagt, så mener jeg det må ligge til grunne noen felles objektive sannheter:

 • Man tror på en høyere kraft eller intelligens som er større enn seg selv, eller man er en del av denne kraften. Dette kan være Gud, Universet eller lignende.
 • Man ønsker ikke å skade noen uansett hva slags praksis man følger.
 • Man tror at kjærlighetskraften er den største av alle.
 • Man er inneforstått med at det man sender ut av energi får man også tilbake.
Ragna lener seg mot et tre i skogen
En liten herlig healing-pause på en skogstur. Moder Jord deler villig.

Det viktigste er at du finner din fremgangsmåte. Å hedre sin spirituelle side fører også til at man øker sin indre kraft.

Ønsker du å ta din spirituelle utvikling og praksis et steg videre?

Bli medlem i «Din spirituelle reise» og få masse inspirasjon, veiledning og støtte i din spirituelle utvikling og praksis!

Din spirituelle reise er medlemssiden for deg som tar din spirituelle side på alvor og som ønsker å utvikle deg på en trygg og støttet måte.

Les gjerne artiklene jeg skriver for Medium sin nettside.

Namaste <3


ragna.soberg

Ragna Søberg i Spira Healing er godkjent healer, tarotist og klarsynt. Hun elsker å hjelpe mennesker med deres spirituelle utvikling og praksis og har gitt mangfoldige veiledninger både skriftlig og over telefon de siste årene. Hun spesialiserer seg på spirituell utvikling og fokuserer på artikkelskriving som inspirerer, spirituelle kurs, foredrag og arrangerer meditasjons- og healingkvelder. Hun holder jevnlig livesendinger om en rekke spirituelle temaer. I tillegg anmelder hun filmer for Hamar Arbeiderblad og jobber med sin første bok om spirituell utvikling. Ragna elsker å hjelpe mennesker å finne igjen deres indre kraft gjennom en god daglig spirituell praksis.