Energien din er noe av det viktigste du kan ta vare på!

Har du ofte sagt ja til å bli med på noe eller gjøre noe selv om du egentlig ikke vil? Har du opplevd at du føler deg helt oppbrukt og sliten da du endelig tar deg tid til dine aktiviteter? Da er du ikke alene! Veldig mange gir og gir og gir av sin energi. Å gi er bra, men å overgi fører til at man blir utbrent og mister seg selv i samme slengen.

Det er dessverre mange (inkludert meg selv i mange år og noen ganger fortsatt) som lever med den oppfatningen at de er egoistiske når de setter seg selv og sine egne behov først. Det er det motsatte! Hvis man tar godt vare på seg selv og passer på at man ikke blir utbrent så har man mer overskudd, energi og kraft til å hjelpe andre. Vi trenger egentid og vi trenger å prioritere oss selv – helt uten dårlig samvittighet – med jevne mellomrom.

Husk å hjelp deg selv først

Hvis du selv holder på å drukne, kan du ikke hjelpe andre!

Veldig mange spirituelle og sensitive mennesker som f. eks. healere og klarsynte ønsker å hjelpe andre mennesker og ofte er de skikkelig gode på det også. Alle trenger jo hjelp helst med en gang.

De avlyser sine egne planer, har problemer med å si nei selv om det er egentlig det man vil. Også glemmer man helt å ta vare på seg selv og ta seg tid til egentid og pleie. Høres det kjent ut? Det gjør det i hvert fall for meg! Å hjelpe andre og være hjelpsom og serviceinnstilt er kjempebra så lenge du lever i balanse med å gi og ta.

Gjør du ikke det så kommer det hele til et punkt hvor alt stopper opp og kroppen direkte stopper deg. Dette er i hvert fall min erfaring da muskelsmerter og migrene har tvunget meg over på en annen sti. Pass på slik at du ikke blir helt utbrent, for da kan du nemlig ikke hjelpe noen!

Hvorfor er det så mange av oss som er så slitne?

Veldig mange av oss, spesielt høysensitive, intuitive og spirituelle sjeler får inn masse inntrykk og påvirkes VELDIG av energiene rundt oss – på godt og vondt. Disse evnene kan være et toegget sverd hvis man ikke har tydelige grenser.

Å kjenne på følelser er et av mine sterkeste verktøy da jeg jobber som healer og klarsynt. Hvis jeg ikke har noen rutiner rundt bruken av energien, altså en god energihygiene, så blir jeg utslitt, får migrene og kroppen sier til slutt stopp. Noe som fortsatt skjer i blant, det er ikke like lett å stoppe seg selv eller sette grenser, dette er en læringsprosess!

Til deg som leser dette, ikke vær hard mot deg selv hvis du føler du faller tilbake igjen og igjen. Det er ikke farlig eller dumt å feile, det er en del av din prosess, en del av din reise! Jeg kan love deg at jeg har hatt og har fortsatt, mine runder! Det viktigste er å sette igang en prosess hvor du blir mer bevisst rundt ditt energibruk. Forhåpentligvis vil dette blogginnlegget hjelpe deg med det.

Stresset kvinne

 Situasjoner du kanskje blir ekstra sliten i eller av:

  • Samvær med enkelte personer. Noen personer krever rett og slett mer enn andre og noen ganger må vi sette grenser for hvor mye man skal være med enkelte mennesker. Her kan også tydelig grensesetting være veldig viktig!
  • Bekymringer om de rundt deg, økonomien, karriere etc. Bekymringer er veldig tappende og kan kontres med for eksempel takknemlighets affirmasjoner og en bevissthet rundt at vi alle har ansvar for vår egen lykke.
  • Jobbsituasjoner og/ eller skole. Noen har en veldig stressende jobb med stort ansvar. Uansett jobbtype kan det lett komme opp situasjoner hvor det er vanskelig å si nei. Man føler kanskje et ansvar for arbeidsoppgaver selv om de ikke er dine.
  • Familierelasjoner og enkelte nære venner – det er rart hvordan ting plutselig blir vanskeligere og hvordan man ikke greier å si nei til familien sin. Til og med da man er flink på jobb. Her kreves det enda mer bevissthet og man må kanskje vurdere mindre samvær.
  • Kronisk sykdom av forskjellige slag, mye smerter og tankene rundt dette. Å ha konstant vondt, eller være konstant utslitt er ekstremt tidkrevende og er en kompleks prosess å lære seg å leve med.

Å beskytte energien din er kun ditt ansvar

Kvinne som holder armen opp
Ta tak og begynn å beskytt energien din i dag!

Dett er kanskje et av de viktigste poengene i dette blogginnlegget: ikke legg skylden for at du er sliten på andre! Vi har alle ansvar for å beskytte vår egen energi, akkurat slik vi alle har ansvar for vår egen lykke. Dette henger jo sammen så klart. Husk: du har alltid et valg. Det er kun deg selv som sliter deg ut! Du MÅ faktisk ingenting, dette bestemmer du selv.

Ikke legg skylden for at du er sliten på andre

Din energi er ditt ansvar

Med dette sagt, så er det noen ganger slik at vi nærmest er tvunget i en situasjon (vente på jobbytte, vente på effekten av å spise sunnere, håndtere krevende relasjoner etc.) frem til vi velger, og kan ta, steget videre. Da er det et par ting man gjøre som gjør det hele bedre frem til man ev. Bytter jobb, sier ifra, sette tydligere grenser etc.  

Chakraene våre og auraen rundt.

Her er noen av mine beste tips til hvordan du kan beskytte energien din:

  • Endring skjer, det er ikke fastlåst! Si til deg selv og sjelen din at du jobber med situasjonen og den er ikke fastlåst eller evig, med disse magiske ordene og tankene setter du igang en prosess og du sender en slags bestilling til universet og hjelperen dine samtidig som du utøver litt tiltrengt egenomsorg.
  • Sørg for at energifeltet (auraen) rundt deg er hel: I tillegg til alle chakraene våre ligger det et felt rundt oss som ofte kalles aura eller eterkroppen (se bilde over). Da vi blir utsatt for negativt stress over lengre tid, eller tråkker over våre egne grenser og ikke beskytter oss eller bevisst på dette så kan det bli «sprekker» eller «hull» i dette energifeltet. Det kan også bli «energitarmer/bånd» til andre mennesker som tømmer oss. Dette kan skje ved at vi tenker og bekymrer oss for denne personen. Eller at denne personen eller temaet for den del, «bruker» oss aktivt for å føle seg bedre. Sørg for at dette er helt ved å visualisere at du «setter på» et lysskjold rundt deg som kun positiv energi kan komme gjennom. Visualiser at du gløder som en stjerne og at ingen kan komme inn hvis du ikke vil.
  • Si mer nei! Det er helt greit å gi hjelp og la folk komme til oss for å føle seg bedre, ikke misforstå meg, men samtidig må vi være obs slik at vi ikke tømmer oss helt og ender med å bli så slitne og utbrente at vi ikke greier å hjelpen noen som helst, inkludert oss selv. Høres det kjent ut? Jeg kjenner i hvert fall igjen meg selv her!
  • Si positive mantraer til deg selv. Snu tankesettet ditt til det positive og «fake it til you make it». Bruk setninger som for eksempel «jeg er akkurat der jeg skal være», «livet mitt er fylt med glede og energi», «jeg er uthvilt og på plass i meg selv», «jeg er lykkelig og takknemlig».
  • Praktiser takknemlighet – bli sterkere. Dette har jeg sagt mange ganger før og jeg får ikke sagt det nok. Takknemlighet over det som er bra i livet er magi i praksis. Takknemlighet øker energifrekvensen vår og gjør oss mer robuste mot utvendig stress. Ha minst en takknemlighetsrunde daglig hvor du i din praksis går gjennom ting og personer du er takknemlig for å ha livet ditt.
Visualiser det lysskjoldet som passer deg, det kan f. eksempel være en rustning av det pureste gull.

Dette temaet holdt jeg en livesending om rett før jul 2018. Du kan se liveopptaket på facebooksiden min her hvis du ønsker: https://www.facebook.com/spirahealing/videos/442398276293746/

Ta vare på deg selv og beskytt energien din!

Klem fra Ragna 🙂


Ragna Søberg

Ragna Søberg i Spira Healing er spirituell lærer, veileder, skribent, klarsynt og godkjent healer. Hovedfokus er på spirituell utvikling og hvordan mennesker kan finne flyt og glede i livet gjennom en god daglig spirituell praksis. Hun drifter en egen medlemsside «Din spirituelle reise», hvor medlemmene får støtte til sin spirituelle utvikling. Hun elsker å skrive artikler som inspirerer, undervise og inspirere om spirituell utvikling og praksis. I tillegg er hun fast skribent for mittmedium.no og jobber med sin første bok om spirituell utvikling. Ragna elsker å jobbe med mennesker og hjelpe dem å finne trygghet og støtte i sin spirituelle utvikling.