Jording – den viktigste delen av en spirituelle praksis:

Jording er kjempeviktig. Dette er noe jeg praktiserer hver eneste dag, gjerne flere ganger. Hver dag etter jeg har levert i barnehagen og kommer hjem til fred og ro, starter jeg alltid arbeidsdagen med meditasjon og en tydelig takkebønn til Moder Jord og Far Univers. Dette hjelper meg å holde fokuset og energien oppe gjennom hele dagen med både healing, spåtejenester og veiledning, men også andre dagligdagse ting. Ved å være jordet og samtidig leve i flyt med universet er jeg mer effektiv og tålmodig enn ellers.

Min erfaring er at da man er ordentlig jordet får man et automatisk større utbytte av sine meditasjoner og spirituelle arbeid. Man er mer kjærlig og omsorgsfull med seg selv. Å akseptere dette livet på jorda selv om sjelen i utgangspunktet er ubegrenset, gjør at man lever mer i flyt og harmoni.
Det jeg deler med dere her er av mine egne erfaringer og tanker rundt temaet, samt hva jeg har lært underveis i min reise. Jeg håper dette hjelper dere på deres vei og at jordingsbegrepet spirituelt sett blir mer håndgripelig og naturlig.

Jording – hva er det egentlig man snakker om da? Og hvorfor er det en fordel å fokusere på det?

Dette er på mange måter et selvsagt tema eller element i en spirituell praksis (i hvert fall min), at man kanskje glemmer hvor viktig det faktisk er. I alle meditasjoner (nesten) starter man med jording, hvorfor det? Under meditasjon i yoga skal man være obs på seteknutene og da man står skal man være jordet og bruke alle de fire «hjørnene» under beina for å ha optimal jordkontakt. Jording går igjen mange steder som et viktig utgangspunkt.

Jording ligger også i dagligtalen vår: «nå må du passe på å ha beina på jorda», «nå må du stikke fingeren i jorda». Dette blir ofte brukt som utrykk for å se realiteten i øynene. Dette er ikke nødvendigvis det man gjør da man jorder seg før en meditasjon eller i en stressende situasjon, men det hjelper deg å finne din kraft og hvordan du kan jobbe best mulig ut i fra dine begrensinger og muligheter.  

Ragna lener seg mot et tre
Jeg finner alltid fred og indre ro da jeg jorder meg mot et tre.

Koble seg til Moder Jord

For meg er Jording da vi kobler oss til Moder Jord og at vi faller skikkelig på plass i vår fysiske kropp. At vi ankrer oss på en måte. Når vi er godt jordet/ankret kan vi trygt la sjelen vår «forlate» kroppen for å hente kunnskap, råd og visdom fra universet, hjelpere, engler, oppstegne mestre, hente visdom fra sjelen vår osv. Moder Jord er et annet ord for jordkloden, et annet mye brukt ord er for eks. Gaia. Moder Jord er for meg moren over alle mødre og jeg anser henne som en vis, gammel og kraftfull sjel. Hun  er eldre enn alt annet som lever på henne (så klart – hun kom jo først).

Sjelen vår er evig og ubegrenset, den har opprinnelig, altså i sin reneste form, ingen rammer eller fysiske begrensinger, som det tross alt innebærer da man er et menneske. Kroppen og tyngdekraften her på jorden begrenser oss. Dette kan være frustrerende for en sensitiv person. Sjelen din (og min) har valgt i dette livet/ denne perioden å være i en menneskekropp. Det har både fordeler og kanskje noen utfordringer. Dette er noe man skal lære av og bli sterkere, mer kjærlighetsfull og opplyst av.

Modell over chakraene våre

Chakraene våre – etterstreb en balanse:

Da man jobber med spirituell utvikling kan man kanskje bedre kjenne på enkelte fysiske endringer. Kanskje man har mer vondt i hode, stiv nakke eller lignende. Dette kan selvsagt ha flere årsaker, jeg stiller aldri diagnoser, men det kan også bety at det er en ubalanse i energikroppen din. Altså at det er en overvekt med energi i overkroppen, skuldre, nakke og hode.

Mye av aktiviteten ved meditasjon og inntak av energisk informasjon skjer via de høyere chakraene. Jeg har kjent mye på dette selv i min utvikling og har fortsatt mine utfordringer med migrene, stiv nakke og skuldre. Ved å være godt jordet, så har jeg mindre hodepine!

Vi har syv hovedchakraer. Jeg skal veldig kort ramse opp disse og hva slags funksjon hver av disse energisentrene har og representerer:

 1. Rotchakra (overlevelse, trygghetsfølelse, kobling til Moder Jord)
 2. Navlechakra (kreativitet, fruktbarhet, seksualitet)
 3. Solar plexus chakraet (drivkraft, vilje)
 4. Hjertechakra (følelser, kjærlighet)
 5. Halschakraet (kommunikasjon, snakke vår sannhet)
 6. Det tredje øyet/ pannechakraet (klarsyn, intuisjon)
 7. Kronechakraet (kobling til universet)

Alt av informasjon fra universet kommer inn i kronechakraet og veldig ofte får vi inn beskjeder gjennom det tredje øye i pannen. Som jeg har nevnt før så tar jeg som healer inn informasjon inn i hjertet. Som dere ser på bilde over, er alle disse chakraene i overkroppen.

Jeg snakker ut i fra egen erfaring, man kan også selvsagt ta inn informasjon gjennom andre chakraer (sjamanisme, wicca, druider, samisk magi (veldig koblet til naturen) kanskje, men man må fortsatt koble seg til åndeverden som hovedsakelig skjer gjennom de to øverste hovedchakraer), men det hører mer til sjeldenheten.

Ved å jorde seg før man jobber med disse høyre chakraene, som også blir aktiverte under enkelte meditasjoner, kommer man mer i balanse og i ro. Da aktiverer man rotchakraet som har en mye lavere rotasjon/dreining enn de høyere chakraene og man aksepterer sin jordlige eksistens (dette er faktisk det sjelen din har valgt fordi det er en viktig del av din prosess) og man kobler seg til Moder Jord og ankrer seg.

Først da man er ordentlig jordet kan man virkelig dra ut på «astralreiser» og høste kunnskap. Dette kan skje i forskjellige nivåer og i drømmer. Energiarbeid på denne frekvensen er mye høyere og man kan lett miste «bakkekontakten hvis man ikke passer på å aktivere rotchakraet også.

Bilde av jordkloden

Sjelen din valgte å leve dette livet på jorden, i dette valget ligger viktig læring

Sjelen vår valgte å være på jorden dette livet for en grunn. Vi er her på jorden for en grunn og selv om det kan være vanskelig å være en ubegrenset sjel i en begrenset kropp, så er dette en del av din sjels valg. Det er viktig visdom til deg fra Moder Jord og du kan komme enda lengre i din spirituelle prosess ved å akseptere dette og koble deg til hennes energi i alt spirituelt arbeid. Under har jeg laget noen oversikter over fordeler og ulemper med jording, samt hvordan du kan jorde deg.

Hva skjer hvis man ikke jorder seg?
– Er man ikke i kontakt med seg selv kan man lettere oppleve stress, uro og andre psykiske plager.
– Man kan oppleve utrygghet i sin spirituelle utvikling. Det man ønsker å oppnå materialiserer seg ikke like lett.
– Man blir fortere urolig under meditasjon/ og ellers i livet.

Hvordan jorder man seg?
– Pust og meditasjon er viktig for å komme inn i seg selv. Pusten og bevissthet rundt kroppen er alltid et godt utgangspunkt. Dette er en treningssak, start i det små.
– Visualisering —> se for deg at det vokser røtter ned i jorden. Dette skal vi gjøre etterpå i meditasjonen.
– Være ute i naturen, ligge på bakken eller lene deg mot et tre.
– Bruke jordende krystaller under din meditasjon som for eksempel: obsedian, røykkvarts, grønn agate.
– Trampe med beina eller hoppe.
– Gni beina mot bakken, massere dem litt.

Fordeler ved jording:
– Man blir tryggere i  seg selv
– Man blir roligere
– Man blir mer gjennomtenkt i sine avgjørelser
– Man kan materialisere sine ønsker bedre og mer effektivt
– Man tar lettere inn informasjon fra universet og er mer klar i forhold til hva man skal gjøre med den

Ulemper ved å være «overjordet»:
– Man blir treg og sløv
– For fokusert på penger og det materialistiske (rotchakraet handler om overlevelse)
– Kan ha et usunt forhold til sin egen seksualitet, destruktive mønstre.
– Man blir for fokusert på egoets fryktbaserte reaksjoner i stedet for å leve i flyt og tillit.
– Man kan bli trangsynt og greier ikke å se det store bilde

Konlusjon: Det er viktig med balanse i energien mellom alle chakraene.

Bilde av hånd som tar på et tre

Meditasjon: Jording, koble deg til Moder Jord og motta en indre ro og få kanskje et budskap fra denne kloke energien:

Herlig ikke sant?
Vit at denne koblingen til Moder Jord/Gaia kan du gjøre når som helst. Med litt trening vil dette gå av seg selv etter hvert. Dette er et veldig effektivt verktøy hvis man er stresset eller skal ha en vanskelig samtale. Denne meditasjonen kan du bruke når du vil og så ofte du vil. Den kan også forkortes slik at du umiddelbart får lindring og støtte ved stressende situasjoner!

Trenger du veiledning og støtte i din spirituelle praksis?

 • Blir du overveldet over emosjonene dine?
 • Er du veldig sensitiv?
 • Blir du sliten av å være med masse mennesker?
 • Blir du lett distrahert og ufokusert i ditt arbeid og planer?
 • Saboterer du deg selv i din spirituelle praksis og utvikling?

Jeg ønsker deg alt godt videre på din vei åndelige spire <3

Stor klem fra Ragna 🙂


Ragna Søberg

Ragna Søberg i Spira Healing er spirituell lærer, veileder, skribent, klarsynt og godkjent healer. Hovedfokus er på spirituell utvikling og hvordan mennesker kan finne flyt og glede i livet gjennom en god daglig spirituell praksis. Hun drifter en egen medlemsside «Din spirituelle reise», hvor medlemmene får støtte til sin spirituelle utvikling. Hun elsker å skrive artikler som inspirerer, undervise og inspirere om spirituell utvikling og praksis. I tillegg er hun fast skribent for mittmedium.no og jobber med sin første bok om spirituell utvikling. Ragna elsker å jobbe med mennesker og hjelpe dem å finne trygghet og støtte i sin spirituelle utvikling.