Kom videre i din prosess ved å akseptere hele deg

Kvinne med fargerik t-skjorte
Elsk den du er <3

Det er mange av mine klienter som lurer på hva man må gjøre for å gi slipp og for å komme seg videre i sin prosess, mitt svar til dette er at du først må begynne med selvaksept. Ved å gå frem med aksept for deg selv fører du inn en positiv og kjærlig energi i din endringsprosess. Og det er i denne energien du skaper.

Er du fornøyd med deg selv?

Før du leser videre vil jeg stille et ganske så direkte spørsmål:  Er du, virkelig, helhjertet og inderlig fornøyd med deg selv? …  Du er ikke alene, jeg kan med hånda på hjertet si at jeg er ikke det. Dette tankesettet er noe jeg jobber med hver eneste dag som del av min spirituelle praksis – og jeg blir mer og mer glad i meg selv hver dag. Å ikke være fornøyd med seg selv er adferd som hemmer vekst og utvikling, man nblir stående fast i gamle mønstre som ikke gagner oss.

Vi må akseptere ALLE sider med oss selv for at endring i det hele tatt skal kunne skje.

Bilde av treklosser med teksten: be fearless be you

Endringer i livet kan føre til utfordringer rundt tanker om egenverd.

Dette betyr ikke at du nødvendigvis må like alle sidene som er negative, men du må akseptere at de er der og de er en del av deg og at du nå velger å gjøre noe aktivt med det. Det er viktig å være snill med deg selv og tankene dine, for vet du hva? Du må faktisk være med deg selv resten av livet ditt – gjør deg selv en tjeneste og bli din egen beste venn! Men det er ikke alltid så lett …

Vonde tanker kan gjøre at man holder seg selv tilbake fra egen lykke.

Kanskje du som leser dette er i en krevende selvutviklingsprosess, sliter med sykdom av forskjellig slag, har startet en ny fase i livet, livsstilsendring, ny jobb, flytting.

Midt i alt dette, da du jobber med noe som er bra for deg kan det hende at du blir plaget og hjemsøkt av negative tankemønstre og frykt: kanskje kroppen ikke vil, kanskje du saboterer og holder deg selv tilbake, kanskje du innimellom blir slått ut av negative blokkeringer og falske sannheter om deg selv, som for eksempel at du ikke fortjener å ha det godt å være lykkelig.

Dette fører lett til at mang faller tilbake i gamle mønstre, vaner eller tanker som ikke fører til noe godt. Mitt beste råd er å gi deg selv et klapp på skuldra, du har kommet skikkelig godt i gang! Det er kanskje fortsatt en lang vei og gå, men du har jammen meg gått langt allerede. Ikke glem at veien blir til mens du går.

Vær snill med deg selv og endring vil skje.

Da disse tankespinneriene skjer kan det være vanskelig å komme seg videre, ja noen ganger helt umulig. Så hvordan skal man snu dette da? Klappe seg på skuldra er en ting, men man kan jo ikke gjøre det hele tiden heller. Du kan også prøve dette:

  • Smil til deg selv i speilet hver morgen og si at du elsker deg selv.
  • La to minutter av din meditasjon bestå av at du smiler og tenker varme tanker om deg selv.
  • Skriv ned en liste over små og store ting du har gjort som du er stolt over, se over den ofte.
  • Si til deg selv så ofte du trenger at du er bra nok som du er.
  • Jobb med positive affirmasjoner (en setning du repeterer til deg selv for å fremme ønsket situasjon). Det viktig at du affirmerer som om det allerede er oppfylt: «Jeg er vellykket» IKKE  «Jeg vil lykkes» eller «Jeg er ikke mislykket»

Ved å tilnærme dine egne reaksjonsmønstre til disse situasjonene og handlingene med aksept, takknemlighet og vennlighet så begynner magien. Da bringer du positiv energi inn i situasjonen din, hvis du fokuserer på det negative vil det bare føre til mer negativitet. Vær god mot deg selv. Det du sender ut av energi er det du får tilbake, dette er loven om tiltrekning.

Litt om min historie og erfaring: endring tar tid og du kommer langt med vennlighet!

Mange av dere kjenner til meg og vet jeg har slitt med overvekten min hele livet. De siste årene har jeg aktivt jobbet med meg selv på dette område og takket være det har jeg hatt noen store gjennombrudd.

Den viktigste endringen er at jeg har sluttet å være slem med meg selv da jeg reagerte på følelser med mat. I stedet begynte jeg å lytte til sjelen min, observere og akseptere mine reaksjonsmønstre. På den måten kunne jeg med kjærlighet og omtanke begynne å endre på vaner og tilegne meg nye positive vaner, både rundt mat og hvordan jeg kunne unne meg mer «søtt» i livet uten at det var sjokolade.

Høsten 2018 ba jeg universet om å hjelpe meg og veilede meg til den beste hjelpen jeg kunne få. Etter en rekke tankerunder og samtaler med min fantastiske daværende fastlege, endte vi opp med å kontakte avdelingen for sykelig overvekt på Gjøvik. Jeg bestemte meg for å gjennomføre operasjon hvis jeg fikk det.

I starten av mars i år utførte jeg fedmeoperasjon som heter Gastric Sleeve (de fjernet 3/4-deler av magesekken min). Dette har hjulpet meg enormt med vektnedgangen. Man får en skikkelig pangstart samtidig som man blir «tvunget» til å spise mindre porsjoner og spise oftere. I tillegg er det viktig å spise mye protein og næringsrik mat, hvis ikke blir man lett kvalm og slapp.

Ragna sitter i meditasjonsstilling
Meditasjon og yoga er noen av mine verktøy i min livsstilsendring

Det var et veldig omfattende program med kurs før operasjonen ble godkjent. Man måtte være klar over alle mulige bivirkninger og hva slags kosthold man måtte vende seg til. Fantastisk godt opplegg – og det har endret livet mitt! Jeg føler meg fantastisk bra, men samtidig så er det fortsatt ting jeg må jobbe med og jeg har mine nedturer og runder med dårlig matvalg. Forskjellen nå er at den Ragna’n som til høyre i bilde over klapper seg på skuldra og sier «Ja ja, sånn gikk det nå, vi prøver igjen. Jeg er stolt av deg, du har kommet langt». Den Ragna’n til venstre ville ha straffet seg selv med vonde nedsettende tanker og mest antakelig kjøpt seg en stor pose smågodt – og en Grandiosa …

Ikke gi deg, prøv igjen og igjen og igjen!

Selv om du som leser dette kanskje ikke sliter med overvekt så tror jeg erfaringene mine kan hjelpe andre. Derfor ønsket jeg å dele dette. Jeg har vært forferdelig slem med meg selv i tankene i mange år og vet av erfaring at den metoden ikke fungerer. Å begynne å akseptere og elske hele seg, godta opp- og nedturene og ikke gi seg er nøkkelen til suksess.

For meg har dette vært en lang prosess med masse opp- og nedturer. Prøving og feiling. Jeg har vært en mester til å sabotere meg selv og falle tilbake i gamle mønstre … «You gotta get up and try» synger P!nk i sangen Try og det er jammen meg slik det er også – å ikke gi seg, forsøk igjen!. For plutselig skjer det noe …

Jeg begynte å akseptere meg selv og alle følelsene om mat og det å håndtere ting uten mat. Veldig sårt og til tider vanskelig. Men da jeg åpnet opp og aksepterte denne situasjonen begynte jeg å se muligheter og jeg har begynt å ta bevisste valg og endringene kommer litt etter litt. Jeg begynte å være snill med meg selv, rett og slett. Jeg begynte å se på meg selv slik jeg ville ha sett på en venn.

Først da jeg møtte meg selv med denne vennligheten, begynte kiloene å renne av og jeg er veldig motivert for operasjon og alle utfordringene det måtte ha med nye matrutiner. Endelig tar jeg tak i livet mitt og gjør det som er bra for meg.

Takk universet for lærdommen og velg med hjerte at du skal komme deg videre

Det handler om å akseptere at situasjonen, minnene, handlingene, tankemønstrene er der og at de er en del av deg. Takk universet for lærdommen og velg med hjertet at dette ikke skal påvirke prosessen din videre. Dette er enklere sagt enn gjort og jeg kan love deg at det kommer nye nedturer og skuffelser, det er dessverre en del av reisen, men det er også det som gjør målet enda mer givende! Ved å jobbe med selvaksept som verktøy blir kanskje neste nedtur litt lettere å komme seg opp av.

Boktips til seg som ønsker å bli snillere med deg selv:

  • Jeg elsker megen helt ny innfallsvinkel til vår medfødte evne til å være glad i oss selv av Dr. David Hamilton, er en fantastisk bok spekket med masse praktiske øvelser som hjelper deg å være snillere med deg selv.
  • Selvmedfølelse av Agneta Lagercrantz er veldig spennende og hun tar for seg hvordan du kan lære deg å håndtere en ganske stressende hverdag med mer vennlighet og dermed mestre mer. Denne boken har en tydeligere vitenskapelig tilnærming, men har også et helhetlig fokus på hvordan du kan motgang i livet ditt!

Trenger du veiledning eller healing i din prosess?

Skulle du trenge healing, noen å snakke med eller veiledning i din spirituelle prosess kan du alltids bestille time av meg. Jeg brenner for å hjelpe folk å komme seg videre <3

Du kan bestille tjenester av meg via butikken på hjemmesiden her.

Klem fra Ragna 🙂


Ragna Søberg

Ragna Søberg i Spira Healing er spirituell lærer, veileder, skribent, klarsynt og godkjent healer. Hovedfokus er på spirituell utvikling og hvordan mennesker kan finne flyt og glede i livet gjennom en god daglig spirituell praksis. Hun drifter en egen medlemsside «Din spirituelle reise», hvor medlemmene får støtte til sin spirituelle utvikling. Hun elsker å skrive artikler som inspirerer, undervise og inspirere om spirituell utvikling og praksis. I tillegg er hun fast skribent for mittmedium.no og jobber med sin første bok om spirituell utvikling. Ragna elsker å jobbe med mennesker og hjelpe dem å finne trygghet og støtte i sin spirituelle utvikling.